Metode eficiente de a reduce ochii umflati

Metode eficiente de a reduce ochii umflati

Ochii umflati pot fi un rezultat al oboselii, al deshidratarii, motiv dat de alergii sau de boli fizice sau psihice iar in anumite cazuri pot reprezenta o trasatura genetica. Poate cel mai deranjant lucru este aspectul ochilor umflati, pentru femei exista numeroase variante prin creme, solutii sau farduri de ascundere al acestui mic deficit fizic dar de multe ori aceste variante nu sunt permanente sau se impun pentru o scurta perioada de timp. Daca aveti ochi umflati cronic, discutati cu medicuul dvs. pentru a determina cauza, pentru alte cauze exista numeroase variante de ascundere si de solutionare al acestor defecte fizice.

Categorii de solutii pentru ochii umflati

1.Feliile de castraveti. Aceste legume au o traditie privind utilizarea lor pentru ochii umflati si dintr-un motiv simplu: functioneaza! Castraveti contin antioxidanti care reduc iratiile si umflaturiile. Castraveti sunt recomandati ca leacuri babesti si pentru arsurile de soare, acestia se taie felii si se aseaza pe locurile dureroase ale pielii. Pentru un impact sporit asupra ochiilor umflati, ii puteti tine la frigider pana se racesc bine, temperatura scazuta are de asemenea un impact puternic asupra umflaturilor. Castravetii se tin pe ochi si pe zonele umflate timp de 15 minute dupa care feliile se arunca, nu se reutilizeaza.

2.Lingurile. Racirea a doua linguri si utilizarea lor pe ochi va crea o adevarata compresa pentru ochii tai si in special pentru partea de jos a acestuia. Puneti apa rece si gheata intr-o cana si plasati 2 linguri pentru cateva minute pana cand acestea se recesc suficient. O alta varianta este de a depozita in congelator o lingura pentru aproximativ 1 ora. Dupa o racire corespunzatoare va puteti aseza pe canapea sau pe un scaun iar partea superioara a lingurii o plasati pe ochi pentru 5 minute. Partea inferioara a lingurii poate fi utilizata pentru partea de jos a ochiului. Utilizarea lingurilor reci este o metoda temporara de a reduce ochii umflati, de aceea tineti in permanenta o lingura in congelator pentru a utiliza-o atunci cand este necesar.

3.Pliculete de ceai. Depozitati 2 pliculete de ceai verde intr-o cana cu apa calda pentru cateva minute. Ceaiul verde detine proprietati anti-inflamatorii, motiv pentru care este recomandat, dar in lipsa se pot utiliza pliculete de ceai negru. Dupa 5 minute pliculetele se scot din cana si se depoziteaza intr-o punga de plastic iar apoi introduse in frigider pana cand se racesc bine. Pliculetele de ceai pot fi pastrate pentru maxim 1 saptamana in frigider pana cand vor incepe sa isi piarda din propietati. Dupa ce pliculetele s-au racit, aplicati-le pe pleoapele inchise, relaxati-va timp de cateva minute. Este important sa stoarceti apa aditionala din pliculetele de ceai inainte de a le pune pe ochi. Tineti pliculetele pentru 15 minute pe ochi dupa care aruncati-le nu le reutilizati.

4.Remedii cosmetice. Doamnele sunt cel mai propabil foarte bine cunoscatoare ale acestor tratamente, dar pentru cei mai putin cunoscatori va recomandam plasturi cu tratament pentru ochi, creme de ochi pentru anti-umflare. De asemenea se poate utiliza un corector pentru ascunderea ochilor umflati si alte produse de cosmetica.

5.Schimbarea obiceiurilor. Reduceti consumul de sare, consumati mai multa apa in detrimentul alcoolului sau cofeinei, dormiti cel putin 8 ore pe noapte si reduceti fumatul. Pozitia de somn este de asemenea importanta. Evitati sa dormiti pe stomac deoarece acest lucru va contribui la umflarea ochilor si mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *