Sfaturi privind alegerea corecta a ochelarilor

Sfaturi privind alegerea corecta a ochelarilor

Cand a venit momentul de a purta ochelari ( acea situatie isi face deobicei prezenta cand doctorul ne recomanda acest lucru) , poate cel mai dificil aspect il constituie alegerea modelului. Avand o experienta de cativa ani in acest domeniu, angajatii cabinetului de nostru au venit cu o serie de sfaturi privind alegerea ochelarilor nu pentru a va strica look-ul dar pentru al imbunatati. De aceea iata o serie de sfaturi din partea noastra nu doar in alegerea corecta a unor rame ochelari,de lentile ochelari dar si pentru a va simti bine purtandu-i.

Nu acoperiti sprancenele cu rama ochelarilor

Este foarte important ca sprancenele sa fie vizibile si sa nu le ascundeti prin rama ochelarilor creand astfel un efect de legatura dintre cele doua sprancene. Ramele de ochelari trebuie sa se incadreze exact sub sprancene si asigurati-va ca acestea se potrivesc exact pe partea superioara a nasului dvs. De asemenea este important ca ochelarii sa nu fie prea inalti.

Nu alegeti rame ochelari prea mari

Chiar daca ochelarii de dimensiuni mari sunt la moda este important totusi sa tineti cont si de prescriptia medicala sau de sfaturile opticinanului dvs. Trebuie sa stiti ca ochelarii sunt conceputi ca pupila ochiului sa se regaseasca in centrul lentilei de aceea tineti minte in alegerea ochelarilor prea mari ca dimensiune de acest aspect si alegeti ramele de ochelari in functie de acest lucru. O alegere gresita in aceasta directie poate duce la imposibilitatea de a corecta defectul de vedere sau de a dezvolta si alte probleme de vedere.

Alegeti o rama de ochelari care nu se odihneste pe obrajii dvs.

Acest aspect poate deveni un incovenient in special daca sunteti o persoana care zambeste des, astfel in unul dintre aceste momente, zambetul impinge ochelarii in partea superioara iar acestia pot cadea de pe fata dvs. Totodata nu veti privi prin partea corecta a lentilei si permite ochelariilor sa se abureasca mult mai repede. Astfel luati in considerare cu seriozitate si acest aspect, este foarte important sa va simtiti bine purtandu-i. De asemenea este relevant ca ochelarii sa nu fie asezati in partea superioara a nasului dvs. si trebuie sa existe un spatiu intre partea superioara si varful nasului. Daca intampinati probleme cu acest detaliu intrebati opticinianul dvs. despre acest lucru iar acesta va poate recomanda o pereche de ochelari cei mai flexibile care se potrivesc nevoillor dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *