Alegerea corecta a ochelarilor pentru copii

Alegerea corecta a ochelarilor pentru copii

Unul dintre cele mai importante aspecte legat de ochelarii pentru copii il constituie pe langa design, siguranta si durabilitatea acestora. Astfel, datorita modului de joacaa copiilor, pentru ca acestia trag sau se aseaza pe ochelari, trebuie sa luati in considerare o rezistenta sporita pentru a va sigura ca investitia dvs. nu va fi pierduta si pentru ca micutul dvs. sa se afle in siguranta. Una dintre recomandarile noastre este utilizarea unor lentile din policarbonat, deoarece acest material este rezistent la socuri si este mult mai sigur, sunt durabile, confortabile si nu in ultimul rand pot fi achizitionate din majoritatea cabinetelor de optica medicala. Odata cu lentilele din policarbonat, puteti alege si ramele ce sunt lipsite de suruburi sau balamale, acestea sunt in mare lor majoritate non-metalice, cu cadre special concepute dintr-un material rezistent ce nu pot fi indointe sau rupte cu usurinta. Nu in ultimul rand trebuie sa luati in considerare si garantia ochelarilor pentru copii, majoritatea opticienilor ofera garantie de 6 luni, 1 an sau 2. Acest lucru este important deoarece, copii pot pierde ochelarii, sau sa ii rupa iar o garantie de intretinere, inlocuire sau reparare este binevenita.

Categorii de ochelari pentru copii

Lentilele din policarbonat ofera protectia de care copilul dvs. are nevoie, iar adaugarea de tratamente pentru lentile ce pot inbunatati rezistenta sunt o alegere inspirata. Aceste tratamente protejeaza mai eficient lentila impotriva lovirilor sau zgarieturilor cat si a microbilor, majoritatea magazinelor de optica ofera acest tip de servicii. Cat despre rame, puteti alege intre modele de plastic, ce sunt accesibile ca pret, sunt disponibile pe o diversitate de culori si modele, sau puteti alege ramele pe fir ce au un aspect mai modern, matur si sunt usor acomodabile. De asemenea pentru a impiedica copilul dvs. sa piarda ochelarii sau sa ii dea jos, puteti alege ramele pe cablu, ce ofera o siguranta sporita, sunt foarte eficiente si pot fi utilizate impreuna cu casti de urechi sau aparate auditive.

Acomodarea poate reprezenta una dintre principalele probleme, in special in cazul copiilor cu o varsta frageda iar pentru a nu achizitiona cate o noua pereche de ochelari de fiecare data cand nu se acomodeaza, puteti achizitiona rame flexibile si durabile ce sunt recomandate pentru incepatori, sunt usor ajustabile si rezistente. De asemenea puteti contribui la o mai buna si rapida acomodare furnizadu-i copilului dvs. o lumina adecvata in camera sa, sau puteti contribui la psihicul acestuia prin materiale si accesorii precum jucarii sau carti cu ochelari.

Preturile ochelarilor pentru copii

Cel mai important lucru este sa ii faceti pe copii dvs. sa adore perechea de ochelari pe care o vor purta, iar aspectul si farmecul este disponibil intr-o varietate de culori, materiale dar si preturi. Pentru a gasi preturile cele mai avantajoase, puteti cerceta piata magazinelor de optica medicala cat si cea online, unde preturile sunt mai scazute iar reducerile si oferte sunt frecvente.

Este foarte important ca prima pereche de ochelari sa fie achizitionata de la un specialist, deoarece o analiza, un control amanuntit va poate scuti de multe probleme pe viitor. Distanta pupilara este de asemenea importanta iar faptul ca copilul dvs. va avea la dispozitie zeci si sute de modele din care isi poate alege cei mai placuti si confortabili ochelari reprezinta un aspect important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *