Lentile curate ca lacrima

Lentile curate ca lacrima

Lentile curate ca lacrima – persoanele care poartă ochelari adoră sentimentul ochelarilor curaţi şi al vederii impecabile. Nu ar fi grozav dacă ochelarii ar fi mereu curaţi, iar petele, zgârieturile sau urmele de degete ar fi de domeniul trecutului? Îngrijirea corectă a lentilelor nu numai că asigură o vedere mai bună. Prelungeşte şi viaţa ochelarilor. Curăţarea incorectă poate deteriora chiar şi lentilele moderne acoperite cu strat rezistent la zgârieturi. VEDERE MAI BUNĂ vă oferă câteva sfaturi pentru curăţarea ochelarilor: cum puteţi curăţa lentilele rapid, eficient şi totuşi cu blândeţe acasă sau în alte locuri?

Cel mai important sfat de curăţare pentru o vedere optimă. Chiar dacă sunt deseori folosite ca ultimă opţiune, şerveţelele sau mânecile nu sunt, cu siguranţă, cea mai bună soluţie. Articolele vestimentare şi şerveţelele lasă de multe ori pe lentile particule de praf sau murdărie care duc la micro-zgârieturi. Acestea afectează treptat calitatea lentilelor şi, în consecinţă, vederea dvs. are de suferit. Zgârieturile nu pot fi îndepărtate de pe lentilele din plastic sau sticlă. Chiar dacă defectul pare să fie numai unul cosmetic, lumina este dispersată de zgârieturile foarte fine şi astfel irită ochiul. Acest lucru înseamnă, de multe ori, o pereche nouă de ochelari.



Cum se face curăţarea corectă a ochelarilor?
Următoare regulă se aplică pentru curăţarea riguroasă a ochelarilor acasă şi pentru curăţarea rapidă, dar eficientă, când vă aflaţi în alte locuri: începeţi prin a şterge uşor suprafaţa lentilei cu o lavetă din microfibră sau un şerveţel pentru ochelari împăturit pentru a îndepărta mai întâi particulele mari de praf.

1. Curăţare rapidă – şi când nu sunteţi acasă.

Dacă este necesar să curăţaţi lentilele ochelarilor rapid, nu fiţi tentat să folosiţi mâneca sau eşarfa. Pentru curăţarea lentilelor atunci când nu sunteţi acasă, şerveţelele pentru ochelari ZEISS sunt soluţia perfectă – acestea nu ocupă spaţiu şi pot fi folosite imediat. Totul fără aditivi dăunători.
Dacă este necesar, o lavetă simplă din microfibră poate fi utilă, dar lavetele uscate nu sunt întotdeauna cele ideale, în special când este vorba de substanţe grase. Este mai bine să înmuiaţi mai întâi laveta cu un spray de curăţare şi apoi să curăţaţi lentilele.
De ce nu recomandă opticienii folosirea lavetelor? Când au fost introduse pe piaţă pentru prima dată, lavetele pentru ochelari erau fabricate deseori din materiale care puteau deteriora lentilele (de exemplu, particule mici de lemn). Problema a fost, de atunci, rezolvată. Şerveţelele umede de la ZEISS sunt fabricate din fibre de celuloză foarte fine şi sunt blânde cu lentilele, asigură rezultate impecabile şi, cel mai important, nu conţin alţi agenţi chimici. Incidental, sunt ideale pentru curăţarea ecranului telefonului sau tabletei – fără urme.




2. Curăţare riguroasă acasă.
Mulţi purtători de ochelari curăţă lentilele sub jet de apă. Acest lucru poate implica un efort mai mare decât folosirea agenţilor de curăţare profesionali, dar are, cu siguranţă, efectul dorit. Pentru acest lucru, frecaţi o picătură de detergent cu pH neutru între degete până se formează spumă, apoi aplicaţi spuma pe lentile. Clătiţi apoi lentilele sub jet de apă călduţă şi uscaţi cu atenţie, dar riguros, cu o lavetă din microfibră.
În afară de şerveţelele pentru ochelari ZEISS, spray-ul de curăţare pentru lentile ZEISS combinat cu o lavetă din microfibră este o soluţie excelentă pentru curăţarea lentilelor acasă. Este la fel de eficient ca şi curăţarea sub jet de apă – dar este mult mai rapid. Aplicaţi spray-ul pe laveta din microfibră, nu pe lentile. Lentilele cu rame fără margine sunt perforate, în timp ce lentilele pe rame standard au şuruburi. Dacă în aceste orificii intră frecvent lichide, acest lucru poate avea efecte nedorite pe termen lung. De aceea, este mai bine să se aplice agentul de curăţare pe lavetă. Acest lucru asigură că ochelarii nu sunt deterioraţi, dar şi cantitatea necesară de umezeală pentru a îndepărta eficient murdăria, cosmeticele sau grăsimile.
Notă: Laveta din microfibră trebuie spălată periodic – ideal la temperaturi de maxim 40° C şi fără blasam de rufe. În caz contrar, laveta va lăsa urme când vă curăţaţi din nou ochelarii.
3. Curăţarea ramelor – ce recomandă experţii?
Îngrijirea incorectă poate duce la deteriorarea ramei. Sfaturile de mai jos vor asigura păstrarea aspectului estetic al ramei:Jetul de apă călduţă şi o picătură de detergent cu pH neutru oferă rezultate de curăţare bune. Atunci când curăţaţi ochelarii, ţineţi întotdeauna de părţile laterale ale ramei. Acest lucru previne îndoirea sau, mai rău, ruperea ramei. Din motive de igienă, se recomandă curăţarea periodică a părţilor laterale şi a pernuţelor pentru nas. Acest lucru optimizează modul în care se aşează ochelarii şi eliminarea substanţelor grase previne alunecarea.
4. Oferiţi din când în când ochelarilor un tratament special: îngrijirea specială oferită de curăţarea cu ultrasunete.
Curăţarea cu ultrasunete (dispozitivul este disponibil online şi în magazinele specializate) acasă sau la optician este cea mai bună garanţie a curăţării riguroase şi convenabile. Este metoda cea mai blândă şi mai eficientă de îndepărtare a murdăriei. Sunt necesare numai două minute pentru a aduce lentilele şi ramele la starea de glorie. Important: nu uitaţi să schimbaţi periodic apa din dispozitiv.Dacă nu doriţi să investiţi în propriul dispozitiv, opticienii vă stau la dispoziţie pentru a vă curăţa lentilele cu dispozitivul lor de curăţare cu ultrasunete – ideal, la fiecare şase luni. Dispozitivul este în prezent un echipament standard al opticienilor.
Depozitarea corectă a ochelarilor.
Ochelarii dvs. merită o casă primitoare! Depozitaţi-i într-un toc dur de fiecare dată când nu îi purtaţi. Dacă nu aveţi un toc la îndemână, asiguraţi-vă că îi aşezaţi într-un loc sigur, cu lentilele orientate în sus. De asemenea, este important să vă asiguraţi că lentilele nu sunt expuse la temperaturi extreme. Temperaturile mai mari de 80 de grade pot deteriora chiar şi cele mai rezistente lentile sau rame. Lentilele din plastic, în special, nu trebuie expuse la temperaturi ridicate. Acest lucru poate afecta durabilitatea straturilor de acoperire (de exemplu, stratul antireflex). Fluctuaţiile extreme de temperatură pot duce la fisurarea suprafeţei din cauza structurii diferite a lentilei faţă de cea a stratului. De aceea, nici tocul, nici ochelarii nu trebuie lăsaţi foarte mult timp în saună sau pe bordul maşinii pe durata verii.
sursa-opticaveszi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *